Nove funkcionalnosti Symbian platforme

Izvor: B92, 18.Jan.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove funkcionalnosti Symbian platforme

Symbian je često kritikovan zbog svog nezgrapnog interfejsa, kao i neidenja u korak sa vremenom i trendovima, koje trenutno diktira konkurencija.

Izvor: BenchIT




Izuzetak nije ni S60 5th (poznat i kao Symbian^1), međutim Nokia želi da donese "osveženje" i priprema dva bitna updatea tokom 2010. godine. Jedan će se dogoditi u prvoj polovini godine (Symbian^3), a drugi u drugoj polovini godine (Symbian^4), pri čemu se očekuje da će isporuke potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcionalnih Symbian^4 naprava uslediti početkom 2011. godine.

U svakom slučaju, Symbian^4 je privukao dosta pažnje zbog radikalnih izmerna u korisničkom interfejsu koje će doneti. Symbian^4 obećava intuitivniju i olakšanu navigaciju, te reorganizaciju načina pristupa aplikacijama i njihovo redizajniranje u skladu sa novim trendovima mobilne grafike.

Nokia se nada da će na ovaj način privući razvojne timove da izrađuju aplikacije koje će biti lako ažurirati. Novi OS će doneti mogućnost pomeranja aplikacija, widgeta i menija, dozvoljavajući veći stepen podešavanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.