Nova tehnologija emituje zvuk koji samo vi čujete

Izvor: ItRešenja.com, 18.Nov.2020, 11:44

Nova tehnologija emituje zvuk koji samo vi čujete

Linija između realnosti i fikcije iz godine u godinu se smanjuje, a neverovatni uređaji koje smo samo mogli da sanjamo polako dolaze na tržište. Jedan u nizu tih uređaja je i SoundBeamer 1.0, koji se pozicionira kao futuristička zamena za slušalice, tako što emituje zvuk direktno u vašu glavu – bez potrebe bilo kakve ugradnje nekog čipa ili implanta.

Razvijen od strane Izraelske kompanije Noveto Systems, SoundBeamer 1.0 je uređaj koji uz pomoć 3D tehnologije emituje zvuk >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << direktno u uši korisnika, a zvučni džep koji se stvar oko ušiju korisnika omogućava mu da čuje zvukove u glavi. Ono što ovaj uređaj posebno ističe u odnosu na druge, jeste mogućnost da samo korisnik čuje taj zvuk, dok ostali, iako u neposrednoj blizini korisnika, to neće moći.

Većina ljudi će reći – “Izvinite, lepo to zvuči, ali ja u to ipak ne verujem” – rekla je SoundBeamer menadžerka Associated Press-u, koji je dobio desktop prototip pred lansiranje uređaja 13. novembra. “Ne verujete zato što izgleda i čuje se poput zvučnika, međutim niko drugi to ne može da čuje.” Proizvod će za sve korisnike biti dostupan u decembru 2021. godine.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.