Nova PowerVR GPU arhitektura

Izvor: ITsvet.com, 02.Mar.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova PowerVR GPU arhitektura

Kompanija PowerGT je najavila svoju novu GPU arhitekturu visokih performansi koju priprema za World Mobile kongres odnosno Game Developers konferenciju. Immagination Technologies je izgubila nešto tržišta u odnosu na kompanije kao što je Qualcomm poslednjih, godina ali njihova jezgra i dalje nastavljaju da pokreću uređaje kompanija Samsung, Intel, MediaTek i naravno Apple. Nova GT7900 namenjena da u okviru Serije 7 proizvoda obezbedi GPU koji je dovoljno snažan da omogoući prikazivanje sadržaja u 4K pri 60fps. Familija Serije 7 je bazirana na Rogue GPU serije 6, ali uključuje podršku za brojne napredne tehnologije koje prethodna generacija nije posedovala.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Apple

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

MediaTek Cortex-A72/A53 quad-core tablet SoC

Izvor: ITsvet.com, 02.Mar.2015

MediaTek je definitivno Qualcomm-ov konkurent broj 1 na tržištu pametnih telefona, a ova kompanija je najavila zanimljiv proizvod za tablet računare. MediaTek MT8173 je na svetu prvi Cortex A72 procesor koji je dizajniran za tablet računare. U pitanju je četvorojezgarni procesor sa dva nova Cortex-A72...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.