Nova AMD linija procesora

Izvor: ITsvet.com, 06.Maj.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova AMD linija procesora

AMD je predstavio novi Phenom čip, ali ono što je najzanimljivije tek treba da bude predstavljeno. U toku juna meseca kompanija AMD će predstaviti svoje Zambezi (FX serija) i Llano (A serija) procesora i nakon toga kompletirati svoju VISION 2011 familiju procesora koja takođe podrazumeva prethodno predstavljene C i E seriju APU (Ontario i Zacate). AMD-ova glavna ponuda podrazumeva tri serije čipova od x86 jezgara (C-30 i E-240) do 8 jezgara (FX-8100 modela). A, C i E serija je sačinjena od APU koje odlikuju x86 jezgra i DirectX 11 grafika na istoj matrici dok FX-serija obuhvata CPU koji koristi novu Bulldozer arhitekturu.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

AMD FX procesori

Izvor: ITsvet.com, 07.Maj.2011, 17:40

U toku juna meseca AMD će predstaviti tri nove linije procesora. AMD planira da predstavi novu liniju procesora pod imenom FX serija kao i dve APU linije u okviru Fusion A serije i Fusion E serije. AMD FX linija podrazumeva tri procesora – FX-8100 seriju procesora sa 8 jezgara, FX-6100 seriju procesora...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.