Ninja efekat: Prelaskom na Mixer doveo do masovne popularizacije striming platforme

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ninja efekat: Prelaskom na Mixer doveo do masovne popularizacije striming platforme

Postoji velika šansa da do pre nekoliko dana niste ni čuli da Majkrosoft poseduje svoju striming platformu zvanu Mixer i naravno niste jedini.

Ova platforma je generalno stajala u senci Twitcha i ljudi iz Majkrosofta su je koristili kako bi promovisali svoje ekskluzive i važne objave, piše play.co.rs.

Međutim, sada je rešeno da se nešto promeni i to u nindža stilu. Kompanija iz Redmonda je pre nekoliko dana, za još uvek nepoznatu svotu novca, "otela" najpoznatijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stimera na svetu, Tajlera "Ninja" Blevinsa, sa Twitch platforme kako bi on ekskluzivno strimovao na Mixeru.

Ekskluzivnost znači da Ninja ne može više strimovati na Twitch platformi, već samo na Mixeru, čime je glavni cilj da se ova platforma popularizije.

Nije trebalo mnogo da prođe pa da Majkrosoft vidi plodove svog rada, jer je za svega nekoliko dana Ninja sakupio više od pola miliona pretplatnika (oko 640,000 u trenutku nastanka ovog teksta) na novoj platformi. Kao rezultat je zabeležen i veliki broj novih korisnika i preuzimanja Mixer aplikacije, o čemu govori podatak da je ona sada najpreuzimanija na Apple prodavnici.

Bitno je uzeti u obzir podatak da je trenutno u obzir promocija kojom je pretplata na Ninju besplatna, ali to ne umanjuje uspeh strimera i platforme kojim je privučena gomila novih gledaoca.

Ninja u pauzi između strimovanja Fortnajta privodi kraju svoju knjigu, u kojoj ćemo možda videti koliko se obogatio i koliko mu je Majkrosoft para ulio u džepove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJVEĆI transfer u eSport svetu ikad - ćao Twitch!

Izvor: Mondo, 05.Avg.2019

Ninja efekat - čuveni gejmer i video strimer prelaskom na Mixer platformu doveo do masovne popularizacije microsoft servisa...Postoji velika šansa da do pre par dana niste ni čuli da Microsoft poseduje svoju striming platformu zvanu Mixer i, naravno - niste jedini! Ova platforma je generalno stajala...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.