Nikon predstavio novi model SLR fotoaparata

Izvor: Mikro - PC World, 02.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikon predstavio novi model SLR fotoaparata

Kompanija Nikon je početkom ove nedelje predstavila novi model digitalnog SLR fotoaparata rezolucije 12,1 megapiksela.Radi se o modelu D700, koji ima CMOS optički senzor za snimanje u formatu FX i tehnologiju za obradu slika EXPEED koja omogućava konverziju iz 14-bitnog analognog formata u 16-bitni digitalni format, čime se dobijaju slike prirodnih boja sa mekim prelivima i izraženim detaljima. Fotoaparat ima novi Nikonov sistem za autofokusiranje i trodimenzionalno fokusiranje, a ekran dijagonale 3 inča je opremljen tehnologijom Live View koja daje odličan prikaz i naglašava sve promene u kadru kako bi se dobila što bolja kompozicija. Od ostalih karakteristika treba pomenuti osetljivost koja se kreće u rasponu od 200 do 6400, tehnologiju za prepoznavanje lica kao i tehnologiju za otklanjanje štetnog dejstva prašine. Model D700 ima i sistem za automatsko čišćenje koji je prvi put primenjen na nekom modelu sa optičkim senzorom za snimanje u formatu FX. Sistem koristi vibracije kako bi automatski uklonio mikroskopske čestice prašine prilikom uključivanja fotaparata ili snimanja fotografije, ali i na zahtev korisnika. Aparat se uključuje za 0,12 sekundi, a vreme reagovanja okidača iznosi 0,40 milisekundi.Korisnicima će na raspolaganju biti i nekoliko unapred konfigurisanih automatskih režima snimanja, ali i mogućnost ručnog podešavanja brojnih parametara.Model D700 SLR će se u prodaji pojaviti do kraja ovog meseca po ceni od 2.999 dolara. (G.B.)

Nastavak na Mikro - PC World...






Povezane vesti

Nikon D700

Izvor: ITsvet.com, 03.Jul.2008, 08:37

Kompanija Nikon je predstavila najnoviji digital SLR foto aparat FX formata – Nikon D700. D700 karakteriše FX format koji je prvi put predstavljen modelom Nikon D3. D700 karakteriše 12.1MP CMOS senzor FX formata sa oblašću opažanja od 36.0x23.9 mm i opsegom osetljivosti od ISO 200 do 6400, mogućnošću...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.