Nikon DX senzor u Coolpix A aparatu

Izvor: ITsvet.com, 06.Mar.2013, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikon DX senzor u Coolpix A aparatu

U poslednje vreme kreatori foto-aparata se trude da unaprede prodaju u segmentu point-ansd-shoot modela. Čak su i kamere na telefonima postale po kvalitetu prihvatljive za mase. Kompanija Nikon ima jedan novi pristup rešenju problema smanjene prodaje point-and-shoot modela. Reč je o novom Coolpix A modelu koji je postao prvi kompanijin Coolpix model sa DX senzorom. Potpuno stakleno 18.5mm primarno sočivo (2.8mm ekvivalent) ima f/2.8 otvor blende kao i rezoluciju senzora od 16.2 MP. Ovo sočivo omogućava aparatu da snimi 4 kadra po sekundi kada je reč o brzom fotografisanju, nudi nekoliko režima različitih scena kao i mogućnost snimanja RAW/NEF fotografija.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Nikon Coolpix A P330 i S3500 aparati

Izvor: ITsvet.com, 07.Mar.2013, 15:06

Nikon je predstavio tri nova Coolpix foto-aparata, među kojima je i prvi model sa CMOS senzorom DX formata. Coolpix A korisnicima nudi kvalitet fotografije koji se može pronaći kod korišćenja DSLR modela u okviru kompaktnog uređaja, dok P330 proširuje osnovu koju obezbeđuje Coolpix P310. Model...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.