Newzbin2 prestao sa radom

Izvor: B92, 29.Nov.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Newzbin2 prestao sa radom

Newzbin2, jedan od najpopularnijih sajtova sa linkovima ka piratizovanom sadržaju, zatvoren je.

Ova odluka došla je 15 meseci kasnije nakon što je sud u Velikoj Britaniji naložio internet provajderima da blokiraju ovaj sajt i usled sve većeg pritiska kompanija čija su autorska prava bila kršena na ovaj način.

Sa druge strane, grupe za prava na internetu smatraju da je ovakav potez besmislen pošto ne sprečava pirateriju.

U saopštenju koje su vlasnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Newzbina objavili stoji da su troškovi vođenja sajta bili previsoki.

„Piratski sajtovi ne bi smeli da zarađuju novac i dele sadržaj. To sprečava legitimne kompanije da povrate svoje investicije i ugrožava poslove u kreativnom sektoru“, izjavila je Kristina Pejn, predsedavajuća udruženja filmske i muzičke industrije.

Newzbin2 bio je pokušaj da se ponovo oživi originalan sajt koji je usled brojnih tužbi i velikih dugova ugašen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piratski sajt Newzbin2 prestao sa radom

Izvor: Informacija.rs, 30.Nov.2012, 09:38

Jedan od najpopularnijih veb sajtova sa linkovima ka piratizovanom sadržaju, Newzbin2, odlukom vlasnika sajta prestao je sa radom. U saopštenju objavljenom na sajtu vlasnici sajta su kao razlog za zatvaranje naveli troškove održavanja sajta. Odluka o prestanku rada Newzbin2 dolazi 15 meseci nakon...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.