Netflix ima preko 200 miliona pretplatnika

Izvor: ItRešenja.com, 22.Jan.2021, 13:00

Netflix ima preko 200 miliona pretplatnika

Netflix je objavio da je dostigao 203.66 miliona pretplatnika širom sveta. U istoj objavi navedeno je da je tokom 2020. godine, devet od 10 najtraženijih originalnih serija na Google-u, pripada ovoj kompaniji. Ovo su impresivni podaci koji ukazuju koliko su streaming servisi postali deo naših života i verovatno nije daleko dan kada će oni skoro u potpunosti zameniti klasičnu televiziju.

Postignuti uspeh predstavlja dodatni podsticaj za kompaniju da unapredi svoju ponudu. Među >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << planovima za prvu polovinu ove godine je implementacija shuffle play opcije koja će pretplatnicima ponuditi predloge za gledanje na osnovu njihovih dosadašnjih interesovanja.

Kada se radi o novim sadržajima, Netfilx očekuje da će nova serija o francuskom prevarantu sa stilom, „Lupin“ dostići gledanost od 70 miliona u prvih 28 dana. To bi trebalo da bude bolji rezultat nego što su postigli prošlogodišnji hitovi „Tiger King“ i „The Queen’s Gambit“, sa po 62 miliona gledanja u prvih četiri nedelje. Ipak, najgledanija serija je „The Crown“ koju je do sada pogledalo više od 100 miliona pretplatnika. U svetlu pojačane konkurencije, Netflix tvrdi da u ovom trenutku ima više od 500 naslova u post-produkciji ili u završnoj fazi priprema za lansiranje.

O uspehu koji je postigla ova streaming platforma verovatno najviše govori izjava da kompanija više ne mora da traži eksterne investitore za finansiranje svakodnevnih operacija. Njena finansijska situacija je takva da je u ovom trenutku veoma blizu toga da samostalno može da finansira sve svoje nove projekte, a do kraja 2021. godine očekuje da će biti potpuno finansijski nezavisna.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.