Nemate dovoljno prostora u Gmail-u? Očistite svoj inboks u tri jednostavna koraka

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 13:57

Nemate dovoljno prostora u Gmail-u? Očistite svoj inboks u tri jednostavna koraka

Velika količina zauzetog prostora najčešće je posledica velikih atačmenata imejlova...

Ukupan memorijski prostor koji imate na raspolaganju u okviru svog Google naloga obuhvata Gmail, Drive i Photos, što znači da nekada svaki megabajt prostora više može da vam bude od značaja.

Međutim, od kada je Google uveo nova pravila za veličinu "skladišta", veliki broj Google korisnika je ostao bez dragocenog prostora. A od tog nepotrebno zauzetog prostora, najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deo se nalazi u samom Gmailu.

Velika količina zauzetog prostora najčešće je posledica velikih atačmenata imejlova kojih, na sreću, možete da se rešite jednostavnom pretragom, savetuje LifeHacker.

Potrebno je da uradite sledeće:

1. U svom Gmail nalogu kliknite na pretragu i upišite - has:attachment larger:10MB. Prikazaće vam se svi mejlovi sa atačmentima većim od 10 MB.

Broj koji označava veličinu atačmenta možete da promenite sami, samo vodite računa da postoji ograničenje za veličinu atačmenta od maksimalnih 25 MB po poruci.

2. Kada ste dobili traženi rezultat, izaberite poruke koje želite da izbrišete i kliknite na ikonicu za brisanje.

3. Na kraju, otvorite Trash na levoj strani ekrana i ispraznite "kantu" klikom na: More > Trash > Empty Trash Now.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.