Nemačka vlada upozorava na IE

Izvor: B92, 19.Jan.2010, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka vlada upozorava na IE

Federalna kancelarija za informatičku bezbednost preporučila je svim korisnicima Internet Explorera da, zbog sigurnosnih propusta, pređu na druge browsere.



Prema ranijim izveštajima sigurnosti propusti u verzijama 6,7 i 8 Internet Explorera korišćeni su od strane kineskih "sajber-špijuna", čije mete napada su kompanije Google, Adobe i druge američke firme. Čak i ako se koristi takozvani "zaštićeni" mod na Internet Exploreru, to samo smanjuje šanse, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali se napad ne može sprečiti u potpunosti.

Microsoft je i zvanično potvrdio postojanje propusta koji omogućava napadačima da ubaci i izvrše kod putem specijalno napravljene web stranice. Iz ove kompanije kažu da rade na zakrpi i da je moguće da će pustiti i takozvanu "hitnu zakrpu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.