Ne znate koji je font sa slike? Ne brinite u pomoć priskače “WhatFontis”

Izvor: Baguje.com, 04.Feb.2012, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne znate koji je font sa slike? Ne brinite u pomoć priskače “WhatFontis”

WhatFontis je web aplikacija koja omogućava prepoznavanje fontova sa bilo koje slike.
Sve što treba da učinite je sledeće učitate (upload) sliku s fontom koji želite da saznate. Ispod te slike WhatFontis prikazuju se odgovarajući rezultati tj. fontove nalik onomima na slici.
Celi proces je vrlo jednostavan i odvija se u par koraka. Dovoljno je posetiti web stranicu WhatFontis, učitati sliku i pronaći odgovarajući font. Usluga prepoznavanja fonta je besplatna, a registracija nije potrebna.
Kako se koristi WhatFontis?
Otvorite web stranicu WhatFontis. Učitate sliku sa svog kompjutera ili kopirajte URL slike na kojoj je font koji želite prepoznati. Za identifikaciju fonta sa slike kliknite na Continue.
Isto tako, možete tražiti font bez učitane slike na način da napišete ime fonta (primer Arial) u predviđeni okvir (Search for a font) na dnu stranice. Kliknite na Search za pronalazak određenog fonta.

Nakon što ste učitali sliku sledi drugi korak u kojem treba proveriti svaku sliku i crno obojena slova tj. znakove. Možete izostaviti slova koja nisu detektovana zato povlačite jednu sliku preko druge kako bi ih identifikovali. Uz svako slovo koje je na slici dobro vidljivo ručno napišite slovo koje tražite kao rezultat. Primer za reč Baguje možete pogledati na slici.

Ispod slika, na dnu stranice, možete pronaći nekoliko mogućnosti za prikaz rezultata. Znači možete odabrati prikaz samo besplatnih fontova ili besplatnih alternativnih fontova (Display only free fonts or free alternatives fonts), zatim prikaz samo komercijalnih fontova ili komercijalnih alternativnih fontova (Display only commercial fonts or Commercial alternative fonts) ili prikaz svih fontova (Display all fonts).
Nakon što kliknete na Continue WhatFontis će generirati rezultate, tj. popis fonta uz izabranu sliku (vašu učitanu sliku) u donjem desnom delu stranice. To omogućuje jednostavno uspoređivanje fontova sa slikom.
Ime i opis fonta prikazuju se na desnoj strani svakog rezultata. Kao što možete videti neki fontovi su besplatni (free font) i možete ih preuzeti e klikom na Press here to download the font. Ostali fontovi se plaćaju, a za kupovinu fonta kliknite na Press here to buy now the font.

Znači sama aplikacija je besplatna i ne zahteva registraciju, elem svi fontovi nisu besplatni zato se za dobar deo njih treba izdvojiti novac. To je ujedno i nedostatak ove aplikacije. Usluga prepoznavanja fontova je u prvom redu vrlo korisna za web programere i dizajnere koji u svojem radu moraju redovno prepoznavati fontove koji se koriste na drugim web stranicama.
Srodni postovi

Blogger dodao 40 novih fontova

Google predstavio 21 novi font za praznike

Google dodao statistike za web fontove
Post "Ne znate koji je font sa slike? Ne brinite u pomoć priskače 'WhatFontis'" je objavio b1ad3 za sajt Baguje.COM, dana 4. 02. 2012.
Kategorije: Dizajn, Fontovi, Grafika, Web dizajn | Tagovi: font



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.