Naučnici predstavili savitljive baterije

Izvor: B92, 27.Feb.2013, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici predstavili savitljive baterije

Tim inženjera razvio je novu fleksibilnu bateriju koja bi mogla da otvori vrata za veliki broj novih tehnoloških i medicinskih dostignuća.

Male baterije koje mogu biti savijane i rastezane do ekstrema omogućiće pravu integraciju sa rastegljivom elektronikom u malom paketu.

Nove baterije mogu biti savijane ili rastezane do 300 odsto u poređenju sa originalnom strukturom pre pucanja, a sistem za bežični prenos snage koji se koristi za ovaj tip baterija omogućiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovo bežično punjenje.

Nove baterije mogle bi da pronađu svoju upotrebu u savitljivim mobilnim uređajima na kojima već neko vreme radi više kompanija kao što su LG i Samsung.

Šta je potrebno za fleksibilan ekran?

Foto: Image courtesy of David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.