Napravite zanimljiv QR kod !

Izvor: Baguje.com, 28.Okt.2011, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite zanimljiv QR kod !

Kao što smo već naučili, QR kodovi su nešto slično bar kodovima, a omogućavaju vam da podelite nešto sa korisnicima koji taj kod mogu da skeniraju recimo mobilnim telefonom. Sada želim da vam predstavim jedan potpuno nov servis koji omogućuje generisanje QR kodova potpuno dručije od onoga što smo naučili.
Rezultat možete da pogledate u slici ispod.Kao što vidite na slici iznad, crne tačke su zaobljenih ivica i postoji ogroman logo na sred QR koda, a on i dalje funkcioniše. >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << Ovo sam napravio uz pomoć servisa QR hacker koji vam omogućuje da menjate skoro sve u kodu, a da on ostane i dalje validan, tj. da funkcioniše.
Sam interfejs sajta je toliko jednostavan da nema potrebe da objašnjavam korak po korak šta i kako raditi, mislim da ćete svi sami to skontati.
Ukratko, izaberete tip QR koda, da li on predstavlja tekst, url, broj telefona, unesete to što predstavlja i kliknete Generate dugme, posle toga, u meniju sa desne stranice menjate izgled, dodajete slike, birate boje itd. Na kraju, kada završite kliknete na dugme 'Save QR' i to je to :) Ne znam da li treba napomenuti da je servis potpuno besplatan.
Slični postovi:Kako da napravite kviz na Fejsbuku?Napravite avatar (profil sliku) za Google+Napravite video zapis - Screencast-O-Matic

Post "Napravite zanimljiv QR kod !" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 28. 10. 2011.
Kategorije: Grafika, Trikovi, Uputstva | Tagovi: qr, qr code, qr kod, qr kodovi



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.