Napad na Yahoo gori nego što se mislilo: Ukradeni podaci više od milijardu naloga

Izvor: Informacija.rs, 04.Okt.2016, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na Yahoo gori nego što se mislilo: Ukradeni podaci više od milijardu naloga

Broj kompromitovanih naloga korisnika Yahooa mogao bi biti mnogo veći od onog sa kojim je kompanija pre desetak dana izašla u javnost, kada je objavljeno da su hakeri koje je verovatno finansirala neka država 2014. ukrali informacije o 500 miliona naloga korisnika Yahooa. Međutim, kako piše Business Insider, pozivajući se na neimenovanog bivšeg rukovodioca u kompaniji Yahoo, taj broj bi mogao biti znatno veći. Izvor Business Insidera koji dobro poznaje bezbednosnu praksu kompanije Yahoo kaže da je arhitektura Yahoovih sistema takva da bi takav napad kompromitovao daleko veći broj korisničkih naloga.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Hakerski napad na Yahoo izgleda da je gori nego što se mislilo

Izvor: ItRešenja.com, 05.Okt.2016, 03:07

Pre desetak dana u javnost je dospela informacija o tome kako je Yahoo još 2014. godine bio meta hakerskog napada – i to ne bilo kakvog. Ako se ispostavi da su prvi podaci bili tačni, i da su u napadu ukradeni podaci (korisnička imena, lozinke, e-mail adrese) od oko 500 miliona njihovih korisnika,...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.