Najmanji i najmoćniji USB flash drive na svetu

Izvor: B92, 10.Jan.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanji i najmoćniji USB flash drive na svetu

Kompanije se svake godine takmiče ko može da „spakuje“ više memorije u što manji prostor. Ovogodišnji pobednik je SanDisk, koji je predstavio minijaturni USB flash drive koji skladišti 1TB memorije!

Prošle godine Kingston je uspeo da uradi nešto još bolje i predstavi 2 terabajta na malo većoj površini od prosečnog USB drajva.

SanDisk je to uradio na mnogo manjem flešu, tek nešto većem od kovanice, plus je u pitanju najnovija tehnologija USB-C, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači da može direktno da se ubaci u Android telefon.

Iako je predstavljen samo prototip, a još nije najavljena potencijalna cena i datum lansiranja na tržište, pretpostavlja se da će koštati oko 500 dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je najmanji, a ujedno i najmoćniji USB fleš na svetu trenutno! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 11.Jan.2018, 04:23

Kompanije se svake godine takmiče ko može da „spakuje“ više memorije u što manji prostor. Ovogodišnji pobednik je SanDisk, koji je predstavio minijaturni USB flash drive koji skladišti 1TB memorije!..Prošle godine Kingston je uspeo da uradi nešto još bolje i predstavi 2 terabajta na malo...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.