Najmanje 133 žrtve plemenskih sukoba u Sudanu

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 133 žrtve plemenskih sukoba u Sudanu

Najmanje 133 osobe su poginule, a više od 100 povređeno u sukobima dve grupe koje pripadaju istom arapskom plemenu u Sudanu, saopštile su juče plemenski vođe.

Sukobi između dve grupe unutar arapskog plemena Mesirija su počeli zbog spora oko zemlje, izjavio je vođa plemena Muktar Babo Nimr.

- Zaraćene strane su tokom sukoba u okrugu Kvak, u saveznoj državi Zapadni Kordofan, koristili lako, ali i teško vatreno oružje - dodao je on.

Zapadni Kordofan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sudanska savezna država koja proizvodi najviše nafte, a graniči se sa turbulentnim regionom Darfur i novom državom Južni Sudan.

Arapska plemena, među kojima je mnoge naoružala vlada u Kartumu kako bi pomogla vlastima u borbi protiv pobunjenika u Darfuru, koji nisu Arapi, okrenula su oružje jedna protiv drugih usled sukoba oko prirodnih resursa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.