Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčešći mitovi o pametnim telefonima

Znate li koji su najčešći mitovi koji se vežu za pametne telefone? Ako niste, vrijeme je da saznate.

Baterija traje duže ako koristimo manje svjetla  – to je istina za uređaje s LED osvjetljenjem. LED, AMOLED i Super AMOLED ekrani su na toj strani. Suprotno ide priča za LCD ekrane koji iscrpljuju bateriju korištenjem čak i crne boje. Ipak, LCD uređaji zato prikazuju kvalitetnije tamne boje. Mit je, zato, polovično istinit.

Pametni telefoni su sposobni odbraniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se “prekomjernog” unosa energije. Kada se baterija do kraja napuni, šalje signale telefonu koji automatski ukida daljnje napajanje. Ne postoji prekomjerno punjenje. Svi mitovi o ovome, zato, nemaju smisla.

Može se koristiti bilo koji punjač pod uslovom da je kompatibilan pametnom telefonu. Svakako, možda su neki drugi punjači kvalitetniji i brže pune.

Činjenica je da uređaji koji imaju odlične karakteristike u teoriji nekad na testiranjima ne postižu baš najbolje rezultate. Upravo zato je potrebno razmotriti sve aspekte prije same kupovine pametnog telefona, baš kao i bilo kojeg drugog uređaja koji bi mogao imati sličnu situaciju.

Vraćanje pametnog telefona na fabrička podešavanja zaista će rezultovati brisanjem datoteka. Svejedno, iste je bez ikakvih problema moguće i vratiti na uređaj uz malu pomoć koju je lako moguće pronaći surfanjem na internetu. Ako, pak, namjeravate prodati ili pokloniti svoj pametni telefon i pribojavate se da će sljedeći korisnik imati mogućnost zaviriti u vaše podatke, sve na svom pametnom telefonu jednostavno šifrirajte.

(Geek.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Najčešći mitovi u vezi sa pametnim telefonima

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2018, 09:11

Znate li koji su najčešći mitovi koji se vežu za pametne telefone?..Crna pozadina vam štedi bateriju..Baterija traje duže ako koristimo manje svetla  – to je istina za uređaje s LED osvetljenjem. LED, AMOLED i Super AMOLED ekrani su na toj strani. Suprotno ide priča za LCD ekrane koji iscrpljuju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.