Nađite propust i zaradite

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađite propust i zaradite

Kompanije se na različite načine bore protiv bezbednosnih propusta – neke ih zakrpe prvom prilikom, neke ih ignorišu što duže mogu, a neke plaćaju korisnicima da ih pronalaze.

Izvor: Benchmark




Upravo ovaj poslednji slučaj aži kada je Google u pitanju, budući da su pokrenuli akciju u kojoj će za svaki utvrđeni bezbedonosni propust platiti određenu svotu novca. „Ponuda" se odnosi na sajtove poput google.com, youtube.com i orkut.com, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a nagrade se kreću u rangu od 500 do 3133.70 dolara.

Program se može posmatrati i kao nastavak ranije pokrenute akcije za Chromium projekat ove kompanije, a od „veštih" korisnika se očekuje da otkriju propust i prijave ga.

Tim zadužen za bezbednost u ovoj kompaniji pre svega očekuje od korisnika da otkriju propuste koji se tiču poverljivosti i integriteta ličnih podataka korisnika koji koriste web servise kompanije Google, pre svega skripti koji povezuju više sajtova koji su pod okriljem ove kompanije.

Ponuda ne važi za softver koji se izvršava na računarima korisnika (Picasa, Sketchup) ili Android platformi, a ni „hakeri" iz nekih delova sveta nisu dobrodošli – na spisku su Kuba, Iran, Severna Koreja, Sudan i Sirija, zbog „pravnih" razloga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.