NOVA ŠEMA: U ovoj prevari ucenjuju vas blokadom veb sajta

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ŠEMA: U ovoj prevari ucenjuju vas blokadom veb sajta

Traže 5.000 dolara u bitcoinu...

U okviru nove mejl prevare vlasnicima web-sajtova se preti bot saobraćajem koji bi se usmerio ka njihovim portalima, i na kraju doveo do blokiranja Gugl AdSense naloga.

Nakon što se ka oglasima na pogođenim portalima usmeri velika količina bot saobraćaja aktivira se Gugl zaštita od prevara, koja označava svaki saobraćaj koji liči na alate koji nude automatizovane klikove. Na taj način se štite oglašivači, budući da ih sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čuva od plaćanja lažnih klikova, a nalozi označenih portala se blokiraju sve dok se problem ne reši. Ovaj sistem iskorišćen je i u okviru najnovije cyber pretnje, te se vlasnicima web-sajtova preti bot saobraćajem, u slučaju da ne uplate pet hiljada dolara u Bitkoinima, a žrtve se o pretnji obaveštavaju preko mejla.

Gugl se oglasio povodom nove pretnje, te je moglo da se čuje da se radi o veoma retkoj praksi, i da postoje elementi koji štite upravo od ovakvih napada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.