NOVA PRAVILA: Zbog SE*SUALNIH RADNIKA ograničena upotreba smajlija

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2019, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA PRAVILA: Zbog SE*SUALNIH RADNIKA ograničena upotreba smajlija

Svašta! Koji to smajliji imaju seksualnu konotaciju...

Iako su verovatno za mnoge ljude emotikoni patlidžana i breskve samo asocijacija na voće i povrće iz Fejsbuka su odlučili da uklone pomenute emotikone. Razlog za to je navodna preterana seksualna konotacija zbog samog izgleda.

Ukinuta je i vodena kapljica pod istim izgovorom, da je "seksualno sugestivna".

Promena je deo ažuriranja standarda Fejsbuk zajednice usmerena na seksualne radnike koji koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove dve platforme za prodaju svojih usluga, piše Miror.

-Ljudi koriste Fejsbuk da bi razgovarali i skrenuli pažnju na seksualno nasilje i iskorišćavanje. Prepoznajemo važnost i želimo da omogućimo ovu raspravu. Međutim, povlačimo liniju kada sadržaj olakšava, ohrabruje ili koordinira seksualne susrete odraslih -, istakli su iz Fejsbuka.

Istakli su i to kako su ograničili i upotrebu eksplicitnih izraza zbog toga što, prema njihovim rečima, postoji jedan deo korisnika u njihovoj globalnoj zajednici koji može biti osetljiv na tu vrstu sadržaja i koji može onemogućiti ljudima da se povežu sa svojim prijateljima i širom zajednicom.

Emotikoni za koje se nadaleko zna da predstavljaju penis (patlidžan), zadnjicu (breskva) i ejakulaciju (kapljica vode) i dalje će biti dozvoljeni, ali se više ne smeju koristiti na način koji sugeriše na bilo šta seksualno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.