NEVEROVATNO: Ovaj pas čisti i zabavlja decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO: Ovaj pas čisti i zabavlja decu

U pitanju je robotski pas Aibo...

Robotski pas Aibo od sada će moći biti programiran da radi nove trikove te će moći postati i vaš najbolji pametni kući prijatelj. Kompanija Soni angažovala je developere da razviju usluge i aplikacije koje mogu raditi na Aibu.

Objavili su i novi video u kojem bliže objašnjavaju šta će to značiti za vlasnike ovog pametnog uređaja koji će se od sada moći programirati uz pomoć interneta i aplikacija.

Aibo može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrolisati mikrotalasnu, uključiti robotski usisivač, podsetiti dete da je ostavilo otvoren frižider, a ujedno biti i nadzorna kamera za roditelje dece. Ovo je odlična zamjena za vrituelnog asistenta Alexu.

Da biste kreirali obične naredbe, tu je aibo Visual Programming koji uči Aiba šta da radi. Jedan od primera koji su naveli je kako pametni pas prikuplja maramice, što je itekako korisno kada ste prehlađeni i ne želite čistiti.

Naglasili su da ipak nećete moći promijeniti Aibovu emociju, karakter ili raspoloženje, ali moći ćete ga naučiti novim trikovima kako bi vam olakšao poslove u kući.

Developerski alati su dio nove verzije softvera Version 2.50 koja dolazi u nadogradnji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.