NEVEROVATNO: Daj lice i uzmi keš

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO: Daj lice i uzmi keš

Imaju stalno nove izazove...

Kompanija Geomiq započela je konkurs koji bi slobodno mogao da se nazove „konkursom novog doba,“ a od učesnika se traži da pošalju svoje fotografije i tako možda postanu modeli za novu liniju humanoidnih robota.

Donacija lica se, naravno, odnosi na prepuštanje „autorskih prava“ na vizuelni identitet, a oni koji budu izabrani bi za svoj ustupak mogli da zarade do 125 hiljada dolara. To znači da bi jednog dana na nekom vojnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << robotu mogli da vide svoje lice, a u blog postu kompanije se ističe da se traži lice koje izgleda „prijateljski“. Detalji o projektu su oskudni, budući da Geomiq sarađuje sa još uvek nepoznatom kompanijom, i po ugovoru ne se da otkrije previše podataka.

Izabrano lice bi jednog dana moglo da se nađe na nekoliko hiljada robota, koji bi trebalo da postanu virtuelni družbenici za starije građane, a na projektu se radi već pet godina, te se očekuje da u proizvodne pogone uđe 2021. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.