NEVERICA: Veštačka inteligencija odala intimu svojih korisnika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVERICA: Veštačka inteligencija odala intimu svojih korisnika!

Šokantna greška!

Par iz SAD kaže da je Amazonov virtualni asistent Alexa, preko svojih zvučnika, snimila njihov privatni razgovor i prosledila ga osobi sa liste kontakata.

Paru se javila osoba, čiji broj telefona imaju u svom imeniku, i rekla im da odmah isključi sve Alexa uređaje, pošto je čuo njihov intimni razgovor u svom domu, u kom ima Alexa uređaje. Možete zamisliti kako im je bilo kada je, maltene nepoznata osoba, prepričala njihov razgovor u kom su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekli stvari, do tada, samo njima poznate.

UPOMOĆ! Šok za korisnike WHATSAPP-a! Ogroman problem na čuvenoj aplikaciji!

U pitanju je greška „Amazon Echo“ zvučnika, koje je porodica koristila. Iz kompanije su rekli da Amazon veoma ozbiljno vodi računa o privatnosti korisnika. Posle istrage, zaključeno je ovo izuzetno retka situacija. Kompanija će preduzeti sve da se ovo opet ne desi, a pretpostavljaju da je do ovoga došlo tako što je, slučajno, pokrenuta sposobnost Alexe da šalje glasovne poruke prijateljima i kontaktima.

Amazon će se što pre pozabaviti rešavanjem ovog problema, ali bračnom paru zbog toga nije lakše. Prebogata kompanija nije ponudila nikakvu nadoknadu za ovu neprijatnost, već samo da Alexa zvučnicima ukine performanse veštačke inteligencije, da bi postali „samo“ zvučnici.

Da li će neki sposobni advokat ovo videti kao priliku za dobru zaradu, pa predložiti porodici da tuže Amazon, uskoro će se videti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.