NEMA VIŠE ZEZANJA: Sve ozbiljnija borba GUGLA protiv MALVERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA VIŠE ZEZANJA: Sve ozbiljnija borba GUGLA protiv MALVERA

Gugl dobio pojačanje...

Gugl je najavio saradnju sa tri bezbednosne kompanije koje bi trebalo da pomognu da se maliciozne aplikacije identifikuju pre nego što stignu do Pley Stor i Android korisnika, kojima mogu da nanesu velike štete.

Novo partnerstvo je dobilo ime "App Defense Alliance", a trebalo bi da zaštiti preko 2,5 milijardi uređaja koji funkcionišu uz pomoć Android operativnog sistema.

Veliki broj meta platformu čini primamljivom za napadače, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji pokušavaju da aplikacije sa sakrivenim malverom ili tajnim kodom proguraju do što većeg broja korisnika.

Tako ni Plej Stor nije ostao izvan ovih malicioznih radnji, pa je Gugl u proteklih godinu dana bio prinuđen da se obračuna sa brojnim developerima koji su svoje prevare uspeli da distribuiraju u online prodavnicu.

Kompanije ESET, "Lookout" i Zimperium bi tome trebalo da stanu na put, budući da je zamišljeno da bezbednosne probleme rešavaju pre nego što problematične aplikacije stignu na veliki broj uređaja.

Gugl već ima Gugl Plej Protekt – servis za zaštitu od malvera, koji dnevno skenira na milione aplikacija u potrazi za sumnjivim ponudama u okviru Gugl Plej prodavnice.

Pretpostavlja se da kompanija već uspeva da ulovi zlonamerne developere, ali je problem izgleda toliko veliki da zahteva i pomoć sa strane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.