NA UDARU: Hakeri očerupali kripto-menjačnicu Altsbit

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2020, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA UDARU: Hakeri "očerupali" kripto-menjačnicu Altsbit

Ukrali skoro sve...

Sajber napadači uspeli su da ukradu skoro sva sredstva iz menjačnice Altsbit, i korisnike tako ostave bez kriptovaluta koje su čuvali na ovoj lokaciji.

Dear users,

Unfortunately we have to notify you with the fact that our exchange was hacked during the night and almost all funds from BTC, ETH, ARRR and VRSC were stolen.

A small part of the funds are safe on cold wallets.

— Altsbit (@altsbit) February 6, 2020 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Italijanska kripto-menjačnica objavila je na svom Tviter nalogu da je pretrpela hakerski napad ozbiljnih razmera, i da su napadači tom prilikom ukrali 1.066 Komodo (KMD) i 283.375 Verus (VRSC) koina, što zajedno iznosi oko 27 hiljada dolara. Mali deo sredstava koji se čuvao u odvojenim novčanicima ostao je bezbedan, a još uvek nije poznato na koji su način napadači uspeli da uđu u menjačnicu.

Menjačnica je nakon objave naišla na osudu korisnika, pa su mnogi izneli sumnje da se napad uopšte dogodio, budući da se spekuliše da se zapravo radi o prevari u okviru koje su vlasnici odlučili da zadrže sredstva korisnika, i izvedu takozvanu „exit“ prevaru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.