Mozilla priprema veliku novost: Upoznajte Scout

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozilla priprema veliku novost: Upoznajte Scout

Iz kompanije Mozilla nam stižu sjajne vesti: trenutno se razvija web aplikacija koja će omogućavati korisnicima da pretražuju internet uz pomoć glasa.

Mozilla već mesecima radi na razvijanju web aplikacije Scout.

"Uz aplikaciju Scout počećemo da istražujemo surfovanje i pregled web sadržaja glasom' iako nemamo tačnu ideju šta će točno Scout raditi. Sve što znamo je da će se miting usredresditi na tehološke zahteve za 'pretraživač sa glasovnim interfejsom' >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji bi, na primer, mogao da pročita članak o polarnim medvedima", kazali su iz kompanije.

Ipak, iako su okupili veliki broj zaposlenih i oformili pravi tim koji je isključivo fokusiran na ovu web aplikaciju, Scout je u ranoj fazi razvoja.

"Ovog puta ćemo raspravljati o arhitekturi i ključnim komponentama potrebnim za glasovnu platformu."

Iz Mozille su objasnili da "koriste svoj interni komunikator i konferenciju kako bi se okupili i planirali buduće projekte".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.