Mozilla objavila do-not-track vodič za programere i oglašivače

Izvor: Informacija.rs, 12.Sep.2011, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozilla objavila 'do-not-track' vodič za programere i oglašivače

Mozilla je objavila uputstvo za oglašivače, izdavače i programmere nastojeći da ih ohrabri na primenjivanje DNT (do-not-track) tehnologije koja je implementirana u Firefox-u, kako bi ih bliže upoznala sa načinom funkcionisanja ove tehnologije i prednostima koje njena primena ima za internet korisnike. Mozilla je započela impelementaciju ove tehnologije počev od verzije browser-a Firefox 4, a isto je učinila i kompanija Microsoft ugrađujući ovu funkciju u svoj browser Internet Explorer 9 ranije ove godine.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Mozilla don-not-track vodič

Izvor: ITsvet.com, 13.Sep.2011, 10:45

Mozilla je izdala Do Not Track Field Guide sa ciljem da ohrabri oglašavače i izdavače da implementiraju do-not-track funkcionalnost. Ovaj vodič sadrži tutoriale, studije i uzorke koda sa ciljem ilustrovanja kako kompanije koriste DNT tehnologiju. Mozilla ima za cilj da inspiriše programere, izdavače...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.