Mozilla je više od Firefoxa

Izvor: ITsvet.com, 27.Dec.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozilla je više od Firefoxa

Uprkos tome što Mozilla nikada nije ograničavala svoje krajnje ciljeve samo na kreiranje open-source pretraživača, nema nikakve sumnje da je Firefox najveći i najpopularniji projekat Mozilla Foundation. David Ascher, izvršni predsednik Mozilla Messaging, navodi da je Mozilla mnogo više od Firefox-a, a istom prilikom je govorio i o budućim planovima. Ascher se posebno osvrnuo na činjenicu šta je Mozilla do sada postigla tvrdeći da je prvih nekoliko godina bilo veoma uspešno te da, uprkos tome što je Internet Explorer i dalje dominantan, nema više onakvu moć na tržištu kakvu je nekada imao.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google plaća izbegavanje Binga

Izvor: ITsvet.com, 28.Dec.2011, 10:50

Kada su nedavno Google i Mozilla obnovili sporazum u okviru kojeg je obuhvaćen veliki broj stavki vezan za pretraživanje, ono što nisu pomenuli jeste činjenica da će kompanija Google plaćati $300 miliona godišnje kompaniji Mozilla. Za taj novac Google će biti podrazumevani engine za pretraživanje...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.