Mozilla ima novi alat da zaštiti vaše podatke, ali postoji caka

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 14:02

Mozilla ima novi alat da zaštiti vaše podatke, ali postoji caka

Mozilla je pronašla novi način da ostvari zaradu – lansiranjem novog servisa, pod nazivom Monitor Plus.

Monitor Plus može da automatski obriše lične informacije korisnika, kao što su ime, trenutna i prethodna adresa, brojevi telefona, kao i potencijalne informacije o korisnicima koje se prodaju na specijalizovanim sajtovima ili koje su otkrivene u "probijanjima" sajtova.

Mozilla Monitor Plus je nadogradnja na besplatni servis, prethodno poznat kao Firefox Monitor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (sada Mozilla Monitor), a koji korisnika obaveštava o tome da li su njegove lične informacije deo "probijanja" podataka.

Kompanija ističe da se više od 10 miliona ljudi prijavilo za besplatan servis. Korisnici Mozilla Monitor servisa dobijaju jedno besplatno skeniranje, za koje moraju da obezbede svoje ime, trenutnu državu u kojoj žive, datum rođenja i imejl adresu. Iz Mozille kažu da su sve ove informacije šifrovane i da je to minimalan broj informacija potreban da bi se dobio što precizniji rezultat za korisnika.

S druge strane, Mozilla Monitor Plus košta osam dolara mesečno, a kompanija tvrdi da može da ukloni lične informacije korisnika sa više od 190 sajtova koji ih prodaju. Uz Plus verziju vršiće se redovne mesečne provere korisničkih informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.