Moore-ov zakon se nastavlja kroz 7nm

Izvor: ITsvet.com, 23.Feb.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moore-ov zakon se nastavlja kroz 7nm

Konvencionalni načini proizvodnje mikroprocesora, grafičkih čipova i drugih silikonskih komponenti će morati da se menjaju kako se smanjuju proizvodni procesi. Međutim, kako navode Intelovi istraživači koji su govorili na ISSCC konferenciji prethodne nedelje još uvek je pred nama nekoliko godina u kojima ima prostora za unapređenja. Prema onome što smatraju Intelovi istraživači, nakon 14nm i 10nm tehnološkog procesa, očekuje se daće negde 2018. godine da kompanija ovlada 7nm tehnološkim procesom pri čemu se očekuje da će kompanija uspeti i da sa tim procesom prati More-ov zakon o povećanju broja tranzistora u okviru procesora i smanjenju tehnološkog procesa.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Intel ide ka 10nm procesu

Izvor: ITsvet.com, 24.Feb.2015, 14:43

Na Solid State Circuits konferenciji Intel će obezbedi update vezano za napredak kompanije kada je reč o 10nm tehnološkom procesu i novim istraživanjima kako kompanija planira da prati i dalje Moore-ov zakon za 7nm procese i one nakon njega. Prvi čipovi bazirani na Intelovom novom 10nm procesu se...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.