Mnogi to rade POGREŠNO: Evo kako se ISPRAVNO puni baterija mobilnog telefona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnogi to rade POGREŠNO: Evo kako se ISPRAVNO puni baterija mobilnog telefona!

Obratite pažnju na ove detalje.

Ideja da mobilni telefon može da se puni pogrešno deluje kao nemoguća. Imamo telefon, kabl i utičnica - šta tu može da se pogreši? Ali ispostavilo se da većina ljudi pogrešno puni telefon.

Naširoko je rasprostranjeno mišljenje da telefon treba da se puni samo kada je baterija gotovo sasvim prazna. Ali pitanje je koliko onda ona može da izdrži? Ako baterija traje samo nekoliko sati ili jedan dan, to znači da je nešto pogrešno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << urađeno. Moderni telefoni opremljeni su litijum-jonskim baterijama nove generacije, napravljenim da traju najmanje dva dana, u zavisnosti od intenziteta korišćenja telefona. Ipak, kroz nekoliko koraka možemo da produžimo trajanje baterije.

BRZO PROVERITE: Ako radite OVIH 6 stvari onda ste ZAVISNI od Instagrama

1. Isključite sve funkcije i aplikacije koje ne koristite svakodnevno. One troše mnogo energije.

2. Kada se napuni 100 odsto baterije, isključite telefon iz utičnice. On tako i dalje troši energiju, a baterija radi mnogo teže, što uništava telefon i skraćuje vek trajanja baterije.

3. Bateriji u pametnim telefonima uopšte nije potrebno da se puni 100 odsto. Bolje je da se puni nekoliko puta dnevno nego što što je primoravate da radi u kontinuitetu.

4. Pazite na pregrevanje baterije. Ne preterujte u upotrebi telefona, i naravno, ne ostavljajte je na suncu.

5. Ne čekajte da se telefon u potpunosti isprazni, punite bateriju pomalo nekoliko puta dnevno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.