Misteriozni bezbednjak zna istinu o ubistvu gardista

Izvor: Blic, 09.Okt.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni bezbednjak zna istinu o ubistvu gardista

Čekao sam ga ceo dan u prestonici Crne Gore. Njegov kurir mi je doneo poruku: Obrati pažnju na trafostanicu, odatle su ubijeni.

Predrag Savić, advokat porodica gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića ubijenih 5. oktobra 2004. u Topčideru, priča za „Blic” o tajnim susretima u Podgorici.

- Često sam u Crnoj Gori i u subotu mi je zazvonio telefon. Broj je bio sakriven. Javio se muškarac, meni poznat glas odranije. Rekao mi je da zna gde sam i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ga čekam u jednom kafiću. Čekao sam pet sati. Mislio sam da se uplašio i da se neće pojaviti. Međutim, prišao mi je mladić i užurbano rekao: Taj kog čekate nije mogao da dođe, ali vam šalje poruku da je tajna ispod trafostanice. Odatle su gardisti ubijeni - navodi Savić.

Savić je nastavio istragu i saznao da je tajni prolaz nakon ubistva očišćen paročistačima, da je njegova lokacija strogo čuvana tajna.

- Neko je naredio da se ulaz vanredno detaljno očisti i nemoguće je pronaći otisak prsta ili DNK trag. To znači da je neko zaštitio ubice - dodaje Savić.

On prepričava od kada poznaje čoveka koji mu je odao i ovu službenu tajnu, izuzetno važnu za istragu.

Oficir čuva istinu

Ratku Mladiću je sudija Haškog tribunala postavljao pitanja o ubistvu gardista. Mladić je rekao da mu detalji nisu poznati, ali da postoji visoki oficir Vojske Srbiji koji je te noći bio u kasarni i koji zna istinu.

- On je najviše komunicirao sa pokojnim Vladanom Batićem. Odmah nakon zločina, on mu je i rekao da su gardisti ubijeni, na osnovu čega je Batić vodio borbu za istinu. Javio je i kako je opstruirana istraga. Svaki njegov podatak se pokazao kao tačan. Očigledno je reč o bivšem, a možda i aktivnom vojnom bezbednjaku. Priča ekavicu, iz Srbije je. Uvek traži sastanak u Crnoj Gori. Mislim da se u Srbiji ne oseća sigurno - kaže Savić, i apeluje na svog tajnog sagovornika da sve što zna napiše u prijavi i skine veo tajne s ovog slučaja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.