Ministry of Data

Izvor: ITdogadjaji.com, 02.Okt.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministry of Data

Impact Hub biće domaćin najave projekta “Ministry of Data” koji ima za cilj da aktivira regionalna softverska rešenja u upotrebi otvorenih podataka kao medijuma transformacije i unapređenja lokalnih zajednica. Prvi događaj u okviru projekta “Ministry of Data”  održaće se u ponedeljak 05. oktobra 2015. godine u 15:00 časova, u Impact Hub-u, Makedonska 21, Beograd.

Projekat “Ministry of Data” realizuje Program razvoja Ujedinjenih nacija – UNDP i Slovačkom organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu ITdogadjaji.com << za istraživanje i razvoj – SOVVA uz podršku Ministarstva finansija Republike Slovačke.

Na događaju ćete čuti odgovore na pitanja: Kako programeri Slovačke i zemalja Zapadnog Balkana kreiraju inovativna e-rešenja koristeći mobilne i interaktivne aplikacije? Kako koristiti vizualizaciju i analitiku preko e-rešenja i napraviti je dostupnom lokalnim zajednicama? Kako podstaknuti osvešćenost i aktivirati građane preko bolje pristupačnosti dostupnim zvaničnim bazama podataka država u regionu?

Predstavnici UNDP-a i Slovačkog Ministarstva finansija će prezentovati izazov preko kojeg mladi programeri -pobednici izazova- su nagrađeni sa seed investicijom u iznosu do 10.000 US dolara, uz mentoring iskusnih developera/biznis lidera u region.

Zainteresovani se za ovaj događaj i izazov mogu prijaviti  ovde, putem sajta Impact Hub Belgrade koji u okviru svojih inicijativa organizuje različite tematske programe posvećene razvoju preduzetništva i poslovanja koji doprinose socijalnim, ekonomskim i kulturnim promenama u društvu.

Više informacija i kontakt: pavle.krivokuca@impacthub.net

Autor: ITD Ekipa

Nastavak na ITdogadjaji.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koncert francuskog pijaniste Žan-Pola Gasparjana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2015

Koncert francuskog pijaniste Žan-Pola Gasparjana održaće se u ponedeljak, 5. oktobra sa početkom u 20,00 časova u Gradskoj kući...Na programu su dela Johana Sebastijana Baha, Ludviga van Betovena, Šumana, Debisija i Bartoka...Koncert se realizuje u saradnji s Francuskim institutom i Art Linkom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITdogadjaji.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITdogadjaji.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.