Ministartvo i RNIDS potpisali sporazum

Izvor: B92, 23.Dec.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministartvo i RNIDS potpisali sporazum

Registar nacionalnog internet domena Srbije i Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo potpisali su sporazum o saradnji kojim se utvrđuju odnosi i nadležnosti bitne za funklcionisanje srpskog domenskog prostora na internetu, navodi se u zvaničnom saopštenju.



Osim poslova registracije internet domena i donošenja pravila po kojima se ona obavlja, RNIDS je preuzeo i obavezu ispunjavanja zahteva za neprekidnim funkcionisanjem srpskog domenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostora. Ono što je u planu za sledeću godinu je početak slobodne registracije ćiriličkog domena Srbije, kao i uključivanje u projekat Ministarstva - Digitalna škola.

Sa druge strane, RNIDS od Vlade Srbije očekuje da prepozna značaj IT-a za razvoj Srbije, podršku u organizaciji skupova, pregovorima sa predstavnicima međunarodnih institucija.

Iz ove organizacije su istakli i da je neophodno da se poreska stopa PDV-a vrati na nekadašnjih 8%, i da bi povećanje zadalo presudan udarac na nivo tehničke pismenosti građana, i doprinelo tome da Srbija i dalje zaostaje u informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.