Ministarka odbrane: Hoćemo da nam 5G uvode samo saveznici

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 16:23

Ministarka odbrane: "Hoćemo da nam 5G uvode samo saveznici"

Kada je u pitanju uvođenje 5G mreže, nije čudo što većina država još uvek ne zna kako bi tačno trebalo ovome da pristupi.

Neki su odlučli da idu "glavom kroz zid", negde se broj 5G uređaja već meri milionima, a neke zemlje su prilično oprezne kada se radi o novim tehnologijama.

Danska spada u poslednju grupu - u ovoj zemlji žele da im se omogući da odbiju saradnju sa zemljama koje ne smatraju svojim "sigurnosnim saveznicima".

Reč je o tome da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne žele da bilo ko da pravi infrastrukturu za 5G mrežu i sarađuje sa državnim organima. Stvar je prosta - ukoliko se proceni da bi neka država mogla da ima "zadnje namere", neće ni moći da učestvuje u ovim projektima.

"Da bismo zaštitili Dansku i Dance, želimo da sarađujemo sa nekim sa kim već imamo savez", rekla je danska ministarka odbrane Trine Bramzen, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.