Microsoft zakrpio Explorer i još ponešto

Izvor: B92, 12.Okt.2013, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft zakrpio Explorer i još ponešto

Microsoft je izbacio zakrpe za ukupno 26 sigurnosnih propusta, uključujući i dva nultog dana u Internet Exploreru, kao i one vezane uz dokumente napravljene u Officeu. Ako već niste, nadogradite Windows i preuzmite novi Internet Explorer.

Jedna od zakrpa namenjena je rešavanju propusta u IE-u otkrivenom u septembar, a koje je dosad bilo pokriveno privremenim rešenjem, piše Information Week.

Imali su ga spremnog i ranije, ali su odlučili da ga dodaju redovnoj mesečnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sigurnosnoj nadogradnji nakon što su shvatili da je napadnut manji broj računara koji koriste starija izdanja (8 i 9). Da je pretnja bila veća, pustili bi zakrpu pre, kažu u Microsoftu

Zakrpljen je i drugi propust nultog dana, pronađen na popularnom sajtu za analizu JavaScripta. Zahvaljujući pravovremenom otkriću i prijavi, Microsoftovi inženjeri mogli su pravovremeno da reaguju.

Iz Microsofta korisnicima peporučuju da ne odlažu sigurnosnu nadogradnju, jer je reč o propustima koje je moguće lako iskoristiti pa bi se mogli brzo proširiti.

Zakrpu je dobio i deo Windowsa koji su potencijalni napadači mogli koristiti za preuzimanje računara na daljinu putem web-stranica i dokumenata Officea, kao i onaj koji je omogućavao pokretanje programa na daljinu putem Excela i Worda.

Pre nekoliko dana, Microsoft je platio pristojnu količinu dolara šestorici stručnjaka koji su pronašli 15 propusta u zadnjoj verziji Explorera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.