Microsoft radi visokobudžetne igre za HoloLens

Izvor: B92, 09.Mar.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft radi visokobudžetne igre za HoloLens

Microsoft je 9. marta zvanično potvrdio da njihova izjava kako “hololens nije prvenstveno osmišljen za igranje” ipak možda nije bila u skladu s njihovim originalnim planovima.

U prevodu, očigledno je da i Microsoft vidi masivni gejming potencijal nedavno objavljenih naočara za proširenu realnost. To nije nimalo čudno, budući da samo koncept pretvaranja radne sobe u veliku igraonicu vrišti potencijalom za niz žanrova, pogotovo horora i strategija.

Šef Microsoftovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Xbox studija Fil Spenser službeno je potvrdio da developeri mogu slobodno razvijati igre za HololLens. Spenser kaže da će igre na Xboxu jednostavno zablistati zahvaljujući čudesnoj tehnologiji spomenute kacige, stvarajući kompletno nova gejmerska iskustva.

Takođe, potvrdio je da Microsoftovi najjači studiji poput 343 Industries i Turn 10 rade na svojim AAA naslovima. To je, napominjemo, velik pomak od inicijalno najavljenih nezavisnih projekata koji su svetlo ugledali tokom MS-ove ID@Xbox kampanje koja je od nedavno proširena kako bi pokrivala i Windows 10, Hololens i Windows Phone.

Bilo kako bilo, sama ideja AAA naslova koji se “vrte” na HoloLensu dovoljna je da izmami osmijehe na lica mnogih ljubitelja digitalne zabave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.