Microsoft izgubio parnicu

Izvor: ITsvet.com, 19.Mar.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft izgubio parnicu

Sud u Teksasu je naredio kompaniji Microsoft da plati proizvođaču komunikacionog softvera VirnetX $105.75 miliona nakon što je porota presudila da je ova kompanija kriva za svesno kršenje dva patenta koji pripadaju teksaškoj kompaniji. U slučaju koji je pokrenut još pre dve godine VirnetX je optužila Microsoft da je prekršio dva patenta ove kompanije koji se odnose na komunikacionu sigurnost. To što je Microsoft osuđen za svesno kršenje patenta znači da se Microsoft suočio sa moguće trostruko većom kaznom od one koja je prvobitno tražena od strane VirnetX. Microsoft nije reagovao na presudu ali se očekuje žalba.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Microsoft na sudu izgubio 106 miliona dolara

Izvor: Mikro - PC World, 18.Mar.2010, 19:59

Teksaški sud naložio je Microsoftu da isplati 105,75 miliona dolara kompaniji VirnetX, proizvođaču komunikacionog softvera, pošto je porota Microsoft proglasila krivim za namerno kršenje dva patenta koja pripadaju VirnetXu. U tužbi koju je VirnetX pre više od dve godine podneo pred teksaškim...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.