Microsoft etičniji od Googlea?

Izvor: B92, 18.Mar.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft etičniji od Googlea?

Na sajtu Ethisphere objavljena je godišnja lista kompanija koje se ističu po svojoj etici u poslovanju.

U odnosu na prethodnu godinu, 36 kompanija je novo na listi onih sa najvišom poslovnom etikom, dok je 26 kompanija ispalo sa iste.

Među njima nalaze i Microsoft i Google, ali u različitim grupama. Prva je od ove godine prvi put proglašena za jednu od najetičnijih kompanija sveta, dok je Google, koji se prethodne tri godine nalazio na ovoj listi, sada sa nje nestao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pri rangiranju kompanija vodi se računa o četiri kriterijuma - etici i poštovanju, reputaciji i inovacijama, upravljanju i korporativnoj odgovornosti. Upravo ovi kriterijumi na listu su, pored Microsofta, doveli eBay, Texas Instruments, Zappos, Cisco Systems, ali i Adobe i Symantec.

Razlozi zbog kojih je Google posle tri godine izostavljen, nije objavljen. Listu u celini možete videti ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.