Microsoft će zbog NSA šifrovati internet saobraćaj

Izvor: B92, 27.Nov.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft će zbog NSA šifrovati internet saobraćaj

Microsoft će preduzeti nove korake u nastojanju da šifruje internet saobraćaj zbog bojazni da je američka Agencija za nacionalnu bezbednsot (NSA) provalila u njengove globalne komunikacione veze.

Kako piše Vašington Post, sumnje uprave Microsofta postoje već nekoliko meseci, a pojačale su se u oktobru nakon što je otkriveno da je NSA presretala saobraćaj unutar privatnih mreža Googlea i Yahooa, dveju konkurentskih firmi sličnih globalnih infrastruktura.

Pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na informacije osoba dobro upoznatih sa politikom kompanije, list piše da će se čelnici Microsofta sastati tokom nedelje kako bi se dogovorili koje će inicijative za kodiranje razmene podataka i kako brzo doneti i primeniti.

Dokumenti dobijeni od bivšega radnika NSA Edvarda Snoudena ukazuju, ali ne dokazuju, da uprava kompanije ima razlog za zabrinutost, jer se medju preduzetim operacijama spominju i one protiv Microsoftovog Hotmaila i usluga Windows Live messangera, prenosi list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.