Microsoft Srbija predstavio Windows Azure

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft Srbija predstavio Windows Azure

Windows Azure platforma od sada je komercijalno dostupna i u Srbiji.

Kompanija Microsoft Srbija sinoć je predstavila Windows Azure, svoju cloud platformu, a Jugoslav Pirić, generalni direktor Microsofta u Srbiji istakao je veliko zadovoljstvo činjenicom da će tokom juna, čitava cloud ponuda ove kompanije biti komercijalno dostupna i u Srbiji.

"Naša dugoročna vizija je u potpunosti okrenuta ka cloudu. U budućnosti, cilj nam je da klijentima i developerima ponudimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čitav portfolio proizvoda koje će oni prema sopstvenoj želji birati kombinovati. Danas predstavljamo Windows Azure, praktično jedinu platformu koja omogućava da se kombinuju platformske i infrastrukturne mogućnosti kao i da se aplikacije razvijaju on premise, u cloudu ili kao nekakav hibridni model”, rekao je Pirić.

Novi Windows Azure sa sobom donosi nove IaaS (Infrastructure as a Service) mogućnosti u vidu Windows Azure Virtual Machines za aplikacije koje rade na Windows ili Linux operativnom sistemu. Nova verzija donosi i Windows Azure Web Sites koji programerima pruža mogućnost da brzo i lako razviju sajtove koristeći multiple framework i popularne open source aplikacije.

Poboljšanja postojećih servisa ogledaju se u vidu novih biblioteka za programe Java i Python, kao i korisnim dodacima za Windows Azure SDK, Windows Azure Active Directory i Windows Azure SQL Reporting, navodi se u zvaničnom saopštenju .

Besplatno Windows Azure možete isprobati na www.windowsazure.com.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Microsoft Srbija predstavio Windows Azure

Izvor: Lajk.ba, 08.Jun.2012

Windows Azure platforma od sada je komercijalno dostupna i u Srbiji.

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.