Microsoft Srbija otvara Inovacioni centar

Izvor: B92, 26.Dec.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft Srbija otvara Inovacioni centar

Microsoft Srbija će naredne godine otvoriti prvi Inovacioni centar u Srbiji, koji će zajedno sa postojećim Razvojnim centrom poboljšati konkurentsku poziciju zemlje na regionalnom i globalnom IT tržištu, izjavio je Tanjugu generalni direktor te kompanije Jugoslav Pirić.

On je naglasio da će Srbija biti jedina zemlja u regionu centralne i istočne Evrope koja će imati Razvojni i Inovacioni centar Microsofta.

Pirić je dodao i da su inovacije i projekti u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << IT jedan od prioriteta na koje treba obratiti pažnju u 2012. godini, jer doprinose smanjivanju troškova, ali i boljoj produktivnosti i profitabilnosti.

Sumirajući rezultate ostvarene u 2011. godini, Pirić je kazao da je period od proteklih 12 meseci bio izazovan, jer je ekonomska kriza i dalje prisutna u svim segmentima u Srbiji, a oblast informacionih tehnologija je često prva na udaru u takvim situacijama.

'''Naši ovlašćeni partneri, domaće firme koje razvijaju usluge i rešenja prilagođene svakom poslovnom okruženju, nosioci su razvoja IT ekosistema, kao i razvoja i promocije IT tržišta i usluga u Srbiji''' naveo je Pirić.

On je kazao da mu je, sa druge strane, drago što sve veći broj firmi u Srbiji uviđa prednosti posedovanja stabilne IT infrastrukture i žnačaj tehnologija ne samo za unapređenje produktivnosti i efikasnosti zaposlenih i poslovanja, već i za smanjenje troškova i ostvarivanje veće dobiti.

'''Pozitivan trend koji vidimo u ovom segmentu, za nas je jako značajan''', dodao je Pirić.

'''Microsoft paralelno razvija svoje proizvode i usluge i ''u oblaku'' i firme u Srbiji su izuzetno zainteresovane za korišćenje naše cloudplatforme''', kazao je Pirić i naglasio da će u prvoj polovini sledeće godine kompletna komercijalna cloud ponuda biti dostupna i na tržištu naše zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.