Micron najavljuje novi ko-procesor

Izvor: ITsvet.com, 09.Okt.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micron najavljuje novi ko-procesor

Kao je kompanija NVIDIA našla sekundarno tržište za svoje ko-proceosre, kompanija Micron želi da poveća prodaju računarskih elemenata koji su bazirani na tehnologiji memorije ove kompanije. Nazvana Automata Processor (AP) ova tehnologija je u u osnovi tehnologija memorije, ali u pitanju je procesor, a ne skladišteni uređaj, kaže Paul Dlugosch, direktor razvoja za Automata Processor. Micron je jedan od vodećih provajdera memorijskih komponenata baziranih na silikonu kao što su DRAM, NAND i NOR Flash. Uprkos tome što ovaj računarski element neće biti izdat pre naredne godine, kompanija je izdala softversku razvojnu opremu koja će omogućiti upoznavane sa tehnologijom.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

TDK predstavio MRAM sledeće generacije

Izvor: ITsvet.com, 10.Okt.2014, 11:12

Japanska kompanija TDK po prvi put je predstavila prototip njihove nove tehnologije za razvoja memorijskih čipova za koju se čini da predstavlja odličnu zamenu za današnju, sveprisutnu flash memoriju. MRAM ima prednost velike brzine prilikom čitanja i pisanja podataka kao što je to slučaj sa SRAM...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.