Meta uvodi novu enkripciju na Messenger: Čak ni mi nećemo znati šta je poslato

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 11:26

Meta uvodi novu enkripciju na Messenger: "Čak ni mi nećemo znati šta je poslato"

Kompanija Meta saopštila je da će uvesti podrazumevano šifrovanje za lične pozive i poruke preko aplikacije Messenger tako da "niko, uključujući Metu, ne može da vidi šta je poslato ili rečeno".

U pitanju je veliko ažuriranje uslova privatnosti koji podsećaju na drugu Metinu aplikaciju WhatsApp, prenosi CNBC.

Šefica Messengera Loredana Krisan je u propratnoj objavi na blogu kompanije dodala da će biti potrebno neodređeno vreme da se obavi šifrovanje svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćaskanja.

Korisnici su 2016. godine dobili mogućnost da izaberu da li žele da zaštite svoju komunikaciju preko takozvanog šifrovanja od korisnika do korisnika (end-to-end encryption), a sada će ona biti podrazumevana opcija.

Ovu promenu je potvrdio i izvršni direktor kompanije Meta, Mark Zakerberg, u objavi na društvenoj mreži Facebook, i tom prilikom čestitao timu na uspešno obavljenom poslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.