Matematika nije bauk

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematika nije bauk

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske sutra u Banjaluci organizuje manifestaciju Dan matematike čiji je cilj promovisanje značaja matematičkih spoznaja radi sveukupnog društvenog razvoja.

U okviru ovog događaja pod sloganom "Matematika nije bauk", na Prirodno-matematičkom fakultetu tokom dana predviđena su predavanja uglednih naučnika iz Republike Srpske i Srbije iz oblasti matematike, koji će na stručan, ali i popularan način govoriti o ovoj nauci, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Od 13.00 časova u parku Petra Kočića planiran je niz sadržaja kao što su radionice, izložbe, mozgalice i takmičenja u potrazi za skrivenim blagom, u kojima će učestvovati učenici osnovnih i srednjih banjalučkih škola.

Izjave za medije su planirane za 13.00 časova u parku Petra Kočića, kada će ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić uručiti nagradu gimnazijalki iz Prnjavora Milici Đukić, koja je na Matematičkoj olimpijadi u Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici osvojila srebrnu medalju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dan matematike u Banjaluci

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2014, 08:28

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske danas u Banjaluci organizuje manifestaciju Dan matematike, čiji je cilj promovisanje značaja matematičkih spoznaja radi sveukupnog društvenog razvoja...U okviru ovog događaja pod sloganom "Matematika nije bauk", na Prirodno-matematičkom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.