Mass Effect kao politička reklama

Izvor: B92, 05.Apr.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mass Effect kao politička reklama

Možemo reći svašta o Donaldu Trampu, ali čovek ima popriličnu bazu fanova. Fanova koji vole i Mass Effect. Naime, jedan korisnik Twittera je ovom predsedničkom kandidatu tvitnuo promo video koji je napravio za njega, što je Tramp naravno retweetovao. Problem je u tome što je video praktično trejler za Mass Effect 2.

Od muzike, preko animacija i fontova, video je pozajmljivao dosta toga od reklame sa pomenuti RPG. Logično, EA i Bioware su jako brzo primetili sličnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i oborili video sa Youtube, ali i dalje je na Twitteru. Jedan od Mass Effect dizajnera, Manveer Heir, među prvima je javno progovorio o videu, nazivajući ga užasnim. S druge strane, klip je imao naraciju Illusive Man-a iz ME2 pa se može uzeti i kao inteligentna parodija na Trampov račun (podsetimo se, Illusive Man je jedan od negativaca u ME univerzumu).

A ove i kako je izgledao originalni trejler za Mass Effect 2, pa sami uporedite.

izvor: play.co.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.