Mask: Zvezdani brod je apsolutni prioritet

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 18:33

Mask: Zvezdani brod je apsolutni prioritet

Čini da Crew Dragon više nije u centru pažnje kada je kompanija SpaceX u pitanju.

Poslali su ljude u svemir i njihov posao je tu odrađen. Vreme je za nove izazove.

Prema pisanju portala CNBC, Ilon Mask je poslao mejl svim zaposlenima u kompaniji SpaceX da od sada Starship (Zvezdani brod) tretiraju kao najveći prioritet. Mask ih je, navodno, pogurao da "dramatično i momentalno" ubrzaju rad na ovoj raketi.

Podsetimo, projekat "Starship" označava pravljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istoimene rakete, koja bi trebalo da napravi revoluciju u svemirskom putovanju.Starship. Ne bi to značilo samo razvijanje "svemirskog turizma" i putovanja na daljinu, već bi Starship predstavljao istinsku "zver".

Ova raketa predstavlja i budućnost kompanije, uprkos svim svim nesrećama koje su se dešavale prilikom izrade i testiranja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.