Marković: Spreman sam da preuzmem funkciju ministra

Izvor: Blic, 29.Okt.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Spreman sam da preuzmem funkciju ministra

"Odbio sam da budem ministar u prošlim Vladama, mogao sam da budem pre nekoliko godina, ali sam osećao da nisam još spreman. Sada sam spreman da preuzmem tu funkciju, u nekom narednom periodu, da preuzmem veliku odgovornost, da pomognem mladim ljudima", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Marković je to rekao obraćajući se delegaciji od 500 studenata raznih fakulteta iz Jagodine i Srbije i još oko stotinu privrednika, političara, zaposlenih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrtićima, školama koja se od juče nalazi u trodnevnoj poseti Beču.

Marković je poručio studentima da moraju da budu ambiciozni u životu.

Ne "težite da odmah vozite mercedese. Zvršite fakultete, tražite da radite ono što je vaša struka, dokažite se. Poštujte druge, poštovaće i oni vas". poručio im je on.

Studenti su juče posetili Univerzitet u Beču, jedan od najstarijih u Evropi, na kome studira 90.000 studenata, a mnogi i iz Srbije, a privrednici imali sastanak sa biznismenima iz Srbije, koji su u ovoj zemlji razvili posao i stekli veliki poslovni ugled

Sastanak sa privrednicima iz Srbije u Austriji, koji u ovoj zemlji imaju firme od 2008. do 2013. bio je veoma koristan sa aspekta dovođenja investitora iz Austrije u Srbiju, ocenio je Marković i napomenuo da je dogovoren novi sastanak za oko mesec dana sa biznismenima iz Austrije.

Na predlog Markovića, firme "Jela" i "Kambera" iz Jagodine stipendiraće po jednog od najboljih studenata iz Jagodine u četiri godine osnovnih studija.

Marković je najavio da će politička delegacija danas imati susret sa parlamentarcima Austrije u parlamentu u Beču.

Reč je o poslanicima i vođama poslaničkih stranaka Austrije "koje nikada neće priznati nezavisnost Kosova", objasnio je Marković.

Marković je za večeras, na svečanu večeru, najavio dolazak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i folk pevačice Svetalane Cece Ražnatović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.