Mark Zakerberg je upravo potpisao smrtnu presudu smartfonima

Izvor: B92, 19.Apr.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mark Zakerberg je upravo potpisao smrtnu presudu smartfonima"

Na ovogodišnjoj F8 konferenciji, održanoj u San Hozeu u Kaliforniji, Mark Zakerberg je izneo više detalja o ambicioznim planovima kompanije Facebook, prvi put iznetim 2016. godine.

Sudeći prema Zakerbergovim planovima, Facebook će već sledeće decenije uključiti u svoje usluge veštačku inteligenciju, sveprisutnu internet konekciju i virtuelnu i proširenu realnost.

Da bi ubrzala integrisanje proširene realnosti u svakodnevni život, kompanija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osmislila Camera Effects platformu – set alatki za developere, namenjenih stvaranju aplikacija zasnovanih na toj tehnologiji. Korisnici će aplikacijama moći da pristupe putem postojeće aplikacije Facebook Camera. To znači da bi Facebook mogao da postane drugi dom popularnih svetskih fenomena kao što je Pokémon Go.

Iako Zakerbergova najava možda deluje bezazleno, treba imati u vidu da Facebook stvaranjem novog sistema alatki i aplikacija, koji ne zavisi od upotrebe smartfiona, još jednom želi da se nametne kao direktni konkurent kompanijama Google i Apple.

Na kraju krajeva, poznato je sa Zakerberga već dugo tišti činjenica što Facebook nikada nije proizveo kredibilan samostalan operativni sistem, prenosi New York Times.

.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Mark Zakerberg je upravo potpisao smrtnu presudu smartfonima"

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2017

Na ovogodišnjoj F8 konferenciji, održanoj u San Hozeu u Kaliforniji, Mark Zakerberg je izneo više detalja o ambicioznim planovima kompanije Fejsbuk, prvi put iznetim 2016. godine...Sudeći prema Zakerbergovim planovima, Fejsbuk će već sledeće decenije uključiti u svoje usluge veštačku inteligenciju,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.